Frilansmusiker

Då musiken och speciellt jazzen ligger mig varmt om hjärtat blev det naturligt för mig att läsa på Musikhögskolan. Jag sökte och kom in i Stockholm. Under fyra år utbildade jag mig till sångpedagog och musiklärare. Halva utbildningen gick jag dock på Musikkonservatoriet i Århus i Danmark. Det var en fantastisk tid, där jag hade möjlighet att utveckla sången till högre höjder.

Min starka sida som sångerska är jazzen där just improvisationen är det jag brinner för. Jazzen besitter även stora förutsättningar att jobba med sitt uttryck.

På senare år har också intresset för svensk folkmusik vuxit sig starkare. Det finns en enorm urkraft i folkmusiken, och de som hört mig sjunga folkmusik brukar säga att det känns som att jag berört rötterna i dem.

På mina konserter brukar jag blanda jazz och folkmusik, en kombination som är riktigt smakrik. Men även en del blues och soul kan smyga sig in.

Jag brukar även skriva en del arrangemang för främst kör, men även för instrumenterade ensemblar.

Jag är uppvuxen i Huskvarna men har flyttat runt på ganska många ställen dit utbildningar och jobb har fört mig. Numer bor jag dock i Jönköping.

Mellan åren 2003 och 2009 jobbade jag som sångpedagog på Kulturskolan i Jönköping.
Därefter började jag frilansa som musiker och jobbade även med Freja Musikteater och har gjort en del föreställningar tillsammans med en skådespelare på SMOT (Smålands Musik och Teater). Jag har också gjort en del pedagogiska uppdrag och har t.ex. lett Badrumskören med över 80 glada amatörsångare och Kultur på recept samt som kapellmästare och teatermusiker.

Eftersom jag är förtjust i att sjunga i kör, sjunger jag med i Jönköpings Kammarkör och är även ordförande i kören.

Jag har också gått en kurs i Estill-teknik,  en fördjupningskurs i sång där man går in lite mer på djupet i de olika sångteknikerna som finns.

Efter 20 år i musikbranchen håller jag ändå på att skola om mig till lokförare. Jag kommer dock att fortsätta med musiken fast i mindre skala och kommer inte ta på mig så många pedagogiska uppdrag.

I övrigt tycker jag om allt som bejakar livet. Det kan vara allt från att laga en god middag åt mina vänner till att kasta mig utför en svart backe i alperna.